април 12, 2024

ЛеБрон Джеймс стана рекордьор по точки в НБА за всички времена, като надмина рекорда на Карим Абдул-Джабар

1 min read
LeBron James

ЛеБрон Джеймс стана рекордьор по точки в НБА за всички времена, след като надмина общо 38 387 на Карим Абдул-Джабар, 20 сезона след дебюта му.

Точките дойдоха във вторник вечер за LA Lakers срещу Oklahoma City Thunder при поражение със 130-133, където той даде 38.

Джеймс вкара 20 точки през първото полувреме с пълна демонстрация на офанзивен талант, който все още блести ослепително след две десетилетия в НБА, и счупи рекорда в трета четвърт с 16 точки, покрита от красив скачащ 10,9 секунди преди края третата четвърт. Той увеличи общия си резултат в кариерата си до 38 388 точки и счупи рекорда, който Карим Абдул-Джабар държеше почти четири десетилетия.

Играта беше спряна за около 10 минути, тъй като членове на семейството на Джеймс, включително майка му, съпругата му и трите им деца, взеха думата за церемония по отбелязване на момента.

38-годишният футболист лекуваше болен глезен в навечерието на мача, контузия, с която се справя всеки ден, което прави постижението още по-впечатляващо. Верен на думата си, Джеймс изигра болката и постигна историческо постижение в Crypto.com Arena.

 

Заобиколен от камери, Джеймс се обърна към тълпата в края на третата четвърт, когато надмина рекорда, емоционално заявявайки: „Много ви благодаря, момчета, че ми позволихте да бъда част от нещо, за което винаги съм мечтал. Никога не бих в милиони години са мечтали това да бъде още по-добро от това, което е тази вечер.“

След това Джеймс поздрави Карим, който го наблюдаваше от корта. Двамата са спорили в миналото по въпроси, които не са свързани със спорта, но изглежда са оставили различията си настрана, когато Карим подари на ЛеБрон баскетболната топка, като знак за предаване на факела и по този начин разширяване на неговото наследство:

Комисарят на НБА Адам Силвър впоследствие публикува изявление, което гласи: „Поздравления за ЛеБрон за счупването на един от най-свещените рекорди в целия спорт…това е огромно постижение, което говори за неговото постоянно превъзходство през 20 сезона в лигата.“

Старши треньорът Дарвин Хам повтори настроенията, като каза: „Очакванията бяха чак до Плутон и той продължи напред и създаде своя собствена галактика.“

Джеймс побърза да отвърне на милите думи на пресконференцията си след мача: „На НБА, на Адам Силвър, на покойния, велик Дейвид Стърн, много ви благодаря, момчета, че ми позволихте да бъда част от нещо, което винаги съм мечтал“.

Той продължи с думите: „Човече, всички, които са били част от това бягане с мен през последните 20+ години. Просто искам да ви благодаря много, защото нямаше да съм аз без всички вас“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.