юли 17, 2024

Равенство няма залог – какво означава?

1 min read
равенство няма залог

„Равенство няма залог“ (Draw No Bet – DNB) е вид залог в спортните залагания, който елиминира риска от равенство в дадено спортно събитие. При този вид залог, ако мачът завърши наравно, залогът се анулира и заложената сума се връща на залагащия. Това прави DNB залозите по-сигурни и привлекателни за играчите, които искат да минимизират риска от загуба.

Разлики между стандартен залог и DNB залог

Основната разлика между стандартния залог и DNB залога е начинът, по който се третират равенствата:

 1. Стандартен залог: При стандартния залог залагащият избира един от възможните изходи на мача – победа на домакините, равенство или победа на гостите. Ако залагащият избере изход, който не се случи, залогът се губи.
 2. DNB залог: При DNB залога залагащият избира победа на един от отборите. Ако избраният отбор победи, залогът печели. Ако мачът завърши наравно, залогът се анулира и заложената сума се връща на играча. Ако избраният отбор загуби, залогът се губи. По този начин DNB залозите предлагат по-нисък риск в сравнение със стандартните залози, тъй като елиминират риска от равенство.

Привлекателност на DNB залозите за намаляване на риска

DNB залозите са изключително привлекателни за залагащите, които искат да намалят риска от загуба. Тези залози предлагат баланс между потенциалната печалба и намаления риск, което ги прави подходящи за по-предпазливи играчи или за такива, които залагат на спортни събития с висока вероятност за равенство.

Причини за привлекателността на DNB залозите:

 • Намален риск: В случай на равенство залогът се анулира и играчът получава обратно заложената сума, което намалява риска от загуба на пари.
 • Гъвкавост: DNB залозите са подходящи за различни видове спортове, включително футбол, тенис и баскетбол, където равенствата са често срещани.
 • По-голяма сигурност: Залагащите могат да бъдат по-уверени в своите залози, знаейки, че имат защита срещу равенствата.
 • Подходящи за анализ: DNB залозите позволяват на играчите да използват своите аналитични умения и знания за спорта, за да правят по-информирани залози с по-малък риск.

Как работят DNB залозите

какво означава равенство няма залог

Изплащане при равенство – връщане на залога

DNB (Draw No Bet) залозите са вид спортни залози, които елиминират риска от равенство. При DNB залозите, ако мачът завърши наравно, залогът се анулира и заложената сума се връща на играча. Това прави DNB залозите по-сигурни и привлекателни за залагащите, които искат да минимизират риска от загуба.

Пример: Ако заложите 100 лева на DNB залог за победа на отбор А и мачът завърши наравно, букмейкърът ще върне заложените 100 лева обратно във вашата сметка.

Изплащане при победа на един от отборите

Когато залагате на DNB залог, вашата печалба зависи от това дали избраният от вас отбор печели мача. Ако отборът, на който сте заложили, спечели, вие печелите залога. Ако отборът загуби, губите залога.

Пример: Ако заложите 100 лева на DNB залог за победа на отбор А с коефициент 2.00 и отбор А спечели мача, вие ще получите изплащане в размер на 200 лева (100 лева залог * 2.00 коефициент). Ако отбор А загуби, вие губите заложените 100 лева.

Изчисляване на потенциалната печалба от DNB залог

Изчисляването на потенциалната печалба от DNB залог е лесно и включва две основни стъпки:

 1. Определете заложената сума. Това е сумата, която сте решили да заложите на DNB залога.
 2. Умножете заложената сума по коефициента на букмейкъра. Това ще ви даде потенциалната печалба, ако избраният отбор спечели мача.

Формула: Потенциална печалба = Заложена сума * Коефициент на букмейкъра

Пример: Ако заложите 100 лева на DNB залог за победа на отбор А с коефициент 2.00, потенциалната ви печалба ще бъде:

100 лева (заложена сума) * 2.00 (коефициент) = 200 лева

В случай че мачът завърши наравно, вие ще получите обратно заложените 100 лева.

Предимства и недостатъци на DNB залозите

Предимства на DNB залозите

 • Намаляване на риска от загуба при равенство – Едно от основните предимства на DNB (Draw No Bet) залозите е значителното намаляване на риска от загуба при равенство. Ако мачът завърши наравно, заложената сума се връща на играча. Това прави DNB залозите особено атрактивни за залагащите, които искат да минимизират риска и да осигурят по-голяма сигурност на своите залози.
 • По-високи коефициенти в сравнение със стандартен залог – DNB залозите често предлагат по-високи коефициенти в сравнение със стандартните залози на победа или равенство. Това се дължи на факта, че залогът е по-малко рисков поради връщането на залога при равенство. По-високите коефициенти означават потенциално по-добра възвръщаемост за залагащите.
 • Подходящи за залагане на мачове с равностойни отбори – DNB залозите са особено подходящи за мачове между равностойни отбори, където вероятността от равенство е по-висока. При такива мачове, залагащите могат да се възползват от защитата срещу равенството, като същевременно се възползват от потенциално по-високите коефициенти при победа на един от отборите.

Недостатъци на DNB залозите

 • По-ниски печалби в сравнение със стандартен залог при победа – Един от недостатъците на DNB залозите е, че те предлагат по-ниски печалби в сравнение със стандартните залози при победа на избрания отбор. Това се дължи на факта, че залогът е по-малко рисков поради възможността за връщане на залога при равенство. Залагащите трябва да бъдат наясно, че с DNB залозите те избират по-нисък риск, но също така и по-ниска потенциална печалба.
 • Не се печели нищо при равенство – При DNB залозите, ако мачът завърши наравно, заложената сума се връща, но не се печели нищо. Това означава, че залагащите няма да получат никаква печалба при равенство, въпреки че не губят залога си. За някои залагащи това може да бъде разочароващо, особено ако очакват да реализират печалба от залога си.
 • Не са подходящи за всички видове мачове – DNB залозите не са подходящи за всички видове мачове. Например, те не са особено ефективни при мачове, където има ясно изразен фаворит и аутсайдер, тъй като вероятността от равенство е по-ниска. В такива случаи, стандартните залози на победа или равенство могат да предложат по-добри коефициенти и потенциално по-висока възвръщаемост.

Кога да се използват DNB залози

За мачове с равностойни отбори, където е равновероятно да се стигне до равенство

DNB (Draw No Bet) залозите са идеални за мачове между равностойни отбори, при които вероятността за равенство е висока. В такива ситуации, резултатът от мача е трудно предвидим и има значителен шанс мачът да завърши без победител. Използването на DNB залог в този контекст намалява риска, като връща заложената сума в случай на равенство. Това прави DNB залозите привлекателен избор за залагащите, които искат да минимизират потенциалните загуби.

Пример: Два отбора от средата на таблицата в дадено първенство, които имат равностойни показатели и често завършват мачовете си наравно, са идеални кандидати за DNB залози. Ако залагащият смята, че единият отбор има малко предимство, DNB залогът предлага сигурност при равенство.

За залози на фаворити, където има висок риск от равенство

DNB залозите са също полезни при залагане на фаворити, когато съществува висок риск от равенство. Дори най-силните отбори понякога имат трудни мачове, в които равенството е вероятен изход. В такива случаи, DNB залогът осигурява защита срещу загуба на залога, ако мачът завърши наравно, което е особено важно, когато коефициентите за фаворита са по-ниски.

Пример: Водещ отбор в лигата играе срещу по-слаб, но силно мотивиран съперник. Въпреки че фаворитът вероятно ще спечели, има риск мачът да завърши наравно. DNB залогът осигурява защита и възможност за възвръщаемост на заложената сума при равенство.

За комбиниране с други видове залози за по-сложни стратегии

DNB залозите могат да се комбинират с други видове залози като част от по-сложни стратегии за залагане. Комбинирането на DNB залози с други видове залози може да увеличи шансовете за печалба, като същевременно намали риска. Тези стратегии могат да включват парлей залози, където DNB залогът намалява риска в един от мачовете в комбинацията, или използване на DNB залози за хеджиране на вече поставени залози.

Пример: Залагащият прави парлей залог, включващ няколко мача. За един от мачовете, където има висока вероятност за равенство, той използва DNB залог. Това намалява риска от загуба на целия парлей залог, ако този конкретен мач завърши наравно.

Примери за DNB залози

Футболен мач между два отбора с близки сили

DNB (Draw No Bet) залозите са изключително подходящи за футболни мачове, в които двата отбора са с изравнени сили и резултатът е труден за предсказване. В такива мачове, вероятността за равенство е по-висока, което прави DNB залозите привлекателен избор.

Пример: Представете си мач между отбор А и отбор Б, които се намират на средата на таблицата в дадено първенство. И двата отбора имат сходни показатели – сходен брой победи, равенства и загуби, както и сходна голова разлика. В такъв случай, залагащият може да избере DNB залог за победа на отбор А. Ако отбор А спечели, залогът е печеливш. Ако мачът завърши наравно, залогът се анулира и заложената сума се връща.

Тенис мач между двама играчи с изравнени шансове

Тенис мачовете също са отлични кандидати за DNB залози, особено когато двамата играчи имат сходни статистики и шансове за победа. В тениса, където няма възможност за равенство в крайния резултат, DNB залозите могат да се използват за хеджиране на залозите при залози на сетове или геймове.

Пример: Играч А и играч Б се изправят един срещу друг в турнир, като и двамата имат подобни резултати в последните си мачове и са изравнени по рейтинг. Залагащият може да постави DNB залог за победа на играч А в първия сет. Ако играч А спечели сета, залогът печели. Ако играч Б спечели сета, залогът се губи. Въпреки това, ако играч А загуби първия сет, залагащият може да използва DNB залог за следващите сетове, за да минимизира риска.

Баскетболен мач, където двата отбора са с подобна форма

В баскетболните мачове, където двата отбора имат сходна форма и резултати, DNB залозите могат да бъдат много ефективни. В тези ситуации, резултатът може да бъде непредсказуем и DNB залозите предлагат сигурност чрез връщане на залога при равенство.

Пример: Отбор А и отбор Б се срещат в баскетболен мач, като и двата отбора са в добра форма с няколко последователни победи. Залагащият решава да постави DNB залог на отбор А. Ако отбор А спечели, залогът печели. Ако мачът завърши наравно в редовното време и отиде в продължения, залогът се анулира и заложената сума се връща. Това намалява риска от загуба при равностойни мачове.

Заключение

DNB (Draw No Bet) залозите предлагат уникална възможност за залагащите да минимизират риска, като елиминират вероятността от загуба при равенство. Тази стратегия може да бъде изключително печеливша, особено когато се използва в мачове между равностойни отбори или в ситуации, където фаворитът има висок риск да завърши мача наравно. Въпреки това, успешното прилагане на DNB залозите изисква добро познаване на футбола и аналитични умения за оценка на отборите и техните представяния.

Въпреки потенциала за намаляване на риска, DNB залозите не са безрискови. Залагащите трябва да са наясно с възможните сценарии и да бъдат подготвени за всякакви резултати. Отговорното залагане включва поставяне на реалистични цели и управление на банкрола, за да се избегнат значителни финансови загуби. Винаги е важно да се анализират статистиките и текущата форма на отборите преди да се направи залог.

За тези, които са нови в залаганията или искат да подобрят своята стратегия, е силно препоръчително да потърсят професионален съвет. Консултацията с експерти в областта на спортните залози може да помогне за по-доброто разбиране на DNB залозите и за разработване на ефективни стратегии. Професионалният съвет може да ви помогне да избегнете често срещани грешки и да увеличите шансовете си за успех.

DNB залозите предлагат привлекателна възможност за залагащите да намалят риска и да увеличат потенциала за печалба, особено в мачове между равностойни отбори. Въпреки това, успехът в тази стратегия изисква задълбочени познания за футбола, разумно управление на банкрола и отговорен подход към залаганията. За максимална ефективност и по-голяма сигурност, потърсете професионален съвет и се информирайте добре преди да се впуснете в света на DNB залозите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.