май 26, 2024

Ръководство за разбиране на коефициентите на рулетката

1 min read
Коефициенти на рулетката

Рулетката е игра на късмета, така че е изключително важно да разберете шансовете за изплащане на различни видове залози. След като научите как да изчислявате шансовете си за печалба в рулетка, ще можете да избирате по-внимателно кои залози да направите. Вижте как коефициентите могат да повлияят на вашите печалби с това ръководство за изплащане на рулетка.

Какви са шансовете в рулетката?

Коефициентите в рулетката показват шансовете ви да спечелите залог. Например в американската рулетка шансовете за уцелване на едно число с прав залог са 37 към 1, тъй като има 38 числа. Къщата обаче изплаща само 35 към 1 при печеливши залози, със същите коефициенти за изплащания при комбинирани залози. Това се дължи на предимството на къщата, където къщата запазва процент от всички залози за себе си. Коефициентите често се показват като процент, докато изплащането се показва като съотношение към вашия залог.

Как да изчислим изплащанията на рулетка

Преди да преминете към коефициенти и изплащания, бихме препоръчали първо да се запознаете с видовете залози на рулетка, или това може да ви обърка. Да можете да разпознавате имената на различните залози и къде бихте поставили чипа си на масата за всеки от тях ще бъде особено полезно.

За всеки тип залог коефициентите за потенциално изплащане в рулетката са посочени под формата на x:1. Това означава, че ще спечелите x долара за всеки 1 долар, който заложите. Например, залог с едно число предлага печалба от 35:1. Така че, ако спечелите, ще получите вашия долар обратно плюс $35.

Изчислете печалбите си от рулетка с нашето ръководство за изплащане на рулетка

Таблицата с изплащания на рулетка по-долу показва коефициентите за различните залози, които можете да направите както в европейската рулетка, така и в американската рулетка, тъй като различните варианти на рулетка влияят на коефициентите. Всички изчисления се правят вместо вас, така че можете да проверите потенциалните си печалби от рулетка с един поглед, докато играете.

Забележка: Ако сте любопитни за математиката зад тези, не е твърде сложно. Разделете числото 36 на броя квадратчета, които вашият залог покрива на масата. След това извадете 1 от тази цифра, за да получите шансовете за изплащане. Например, залог с три числа означава разделяне на 36 на 3, за да се получи 12, след което изваждане на 1, за да се изравни с 11. Процентът на изплащане за залог с три числа следователно е 11:1, което означава, че залог от $10 ще доведе до изплащане от $110, ако Спечелени.

Тип залог на рулетка Примерен залог на рулетка Потенциално изплащане Коефициенти на европейска рулетка Коефициенти на американска рулетка
Колона Което и да е число в третата колона 2:1 32.40% 31.6%
Дузина от 13 до 24 2:1 32.40% 31.6%
Нечетни залози Черно върху червено 1:1 48.60% 47.4%
Едно число 7 35:1 2.70% 2.60%
Две числа Или на 19, или на 20 17:1 5.4% 5.3%
Три числа Всеки от 28, 29 или 30 11:1 8.1% 7.9%
Четири числа Всяко от 5, 6, 8 или 9 8:1 10.8% 10.5%
Пет числа Всяко от 0, 00, 1, 2 или 3 6:1 13.5% 13.2%
Шест числа Всеки от 4 до 9 5:1 16.2% 15.8%

Вътрешни срещу външни залози – как се различават коефициентите?

Залозите на рулетка попадат в две основни категории – вътрешни и външни залози – като имената идват от оформлението на масата и мястото, където бихте поставили чиповете си.

Външен залог осигурява най-добрия шанс за изплащане. Значителна част от възможните резултати от игра на рулетка се покриват от „външни залози“. Тъй като шансовете за печалба са по-високи, изплащането ви няма да е невероятно щедро – то е само 1:1 за залози като нечетни или четни, които покриват почти половината колело.

Други външни залози с малко по-добра печалба са колона и дузина, които покриват 12 от числата на колелото на рулетката. Те ви дават приблизително шанс 1 към 3 за печалба и печалба от 2:1. Ако топката на рулетката попадне на 0 или 00, всеки външен залог ще бъде губещ.

Възможно ли е да подобрите шансовете си на рулетка?

Няма начин да повлияете на шансовете за рулетка или да намалите предимството на къщата за избраната от вас игра. Да имате добра представа за коефициентите обаче е ключово, когато става въпрос за избор на вашите залози.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.