юли 17, 2024

УЕФА ще върне парите на феновете на Ливърпул заради хаоса във финала на Шампионската лига

1 min read

УЕФА ще предложи възстановяване на суми за билети на фенове на Ливърпул, засегнати от хаоса преди финала на Шампионската лига в Париж миналата година, обяви във вторник ръководният орган на Европейския футбол.

Нова схема за възстановяване ще покрие всичките 19 618 билета, разпределени на ФК Ливърпул за сблъсъка срещу Реал Мадрид през май 2022 г.

Сумите ще бъдат възстановени на всички фенове с билети за шест врати на Стад дьо Франс, където феновете се оплакаха от сериозни затруднения при достъпа до залата.

Неутралните фенове и привържениците на Реал Мадрид, които отговарят на критериите за възстановяване, също ще отговарят на условията въз основа на заявката, получена чрез обслужването на клиенти на УЕФА.

„Признаваме негативния опит на тези привърженици през деня и с тази схема ще възстановим парите на феновете, които са закупили билети и които са били най-засегнати от трудностите при достъпа до стадиона“, каза в изявление генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис.

Решението идва, след като разследване, поръчано от УЕФА, изчисти феновете на Ливърпул от неправомерни действия, обвинявайки ръководния орган за пропуски в сигурността, които почти доведоха до катастрофа.

Докладът също така критикува френската полиция и местните власти за изстрелването на сълзотворен газ и лютив спрей срещу феновете на Ливърпул, погрешно ги приемайки за заплаха за обществения ред.

При публикуването на изявлението Теодоридис преди това се извини на пътуващите фенове, засегнати от хаоса.

Десетки хиляди футболни фенове бяха държани в силно задръстени опашки в продължение на часове – причинявайки опасни сблъсъци, докато ситуацията се влошаваше. Началният удар беше забавен с 36 минути, след като контролът на публиката изпадна в хаос, засягащ особено вратите, използвани от пътуващите фенове на Ливърпул от Англия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.